1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik piyasası yan hizmetler yönetmeliği yayınlandı

Elektrik piyasası yan hizmetler yönetmeliği yayınlandı

Enerji Günlüğü - Elektrik piyasasında ihtiyaç duyulan yan hizmetlerin belirlenmesi, tedariki, kontrolü ve gözetimini düzenleyen yönetmelik yürürlüğe...

Elektrik piyasası yan hizmetler yönetmeliği yayınlandı

Enerji Günlüğü - Elektrik piyasasında ihtiyaç duyulan yan hizmetlerin belirlenmesi, tedariki, kontrolü ve gözetimini düzenleyen yönetmelik yürürlüğe girdi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hazırlanan Elektrik Piyasası Yan Hizmetler Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlandı. Yönetmelik, elektrik piyasasında yan hizmetler kapsamında sunulan hizmetlerin tedarik edilmesine ilişkin ticari usul ve esasları düzenliyor.  Yönetmelikte, elektrik piyasasında alınacak yan hizmetleri ve bunları verecek oyuncular ile hizmetlerin tedarikini kontrol edip gözeten Türkiye Elektrik İletim AŞ ile yan hizmet sunacak işletmelerin üzerine düşen görev ve sorumluluklar ayrıntılı olarak yer alıyor. 

Elektrik Piyasası Yan Hizmetler Yönetmeliği'nde yer alan şebeke frekans kontrolünün izlenmesinde kullanılacak matematiksel modelin çizimini aşağıda görebilirsiniz. Yönetmeliğin tam metnini görmek için grafiğin altındaki linke tıklayabilirsiniz. 

 

ELEKTRİK PİYASASI YAN HİZMETLER YÖNETMELİĞİ

ELEKTRİK ŞEBEKE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Önceki ve Sonraki Haberler