1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik piyasasına yaz saati ayarı

Elektrik piyasasına yaz saati ayarı

Enerji Günlüğü - Elektrik piyasası dengeleme ve uzlaştırma pazarının işleyişi, yaz saatinin tüm yıl boyunca uygulanması kararına bağlı şekilde...

Elektrik piyasasına yaz saati ayarı

Enerji Günlüğü - Elektrik piyasası dengeleme ve uzlaştırma pazarının işleyişi, yaz saatinin tüm yıl boyunca uygulanması kararına bağlı şekilde değiştirildi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK-Kurul), Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. Buna göre 14 Nisan 2009 tarihli ve 27200 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği’ne yeni bir geçici madde eklendi. Eklenen geçici madde 36 şöyle:  

“GEÇİCİ MADDE 36 – (1) Yaz saati uygulamasının tüm yıl devam etmesi halinde bu Yönetmeliğin 50 nci, 52 nci, 57 nci, 58 inci, 63 üncü, 68 inci, 69 uncu, 71 inci, 88 inci ve 89 uncu maddeleri ile belirlenmiş olan süreler Piyasa İşletmecisi tarafından bir saate kadar ötelenebilir. Bu durumda belirlenen yeni süreler uygulanmaya başlamadan önce Piyasa İşletmecisi tarafından piyasa katılımcılarına duyurulur.”

Değişiklik, bugün itibariyle (yayımı tarihinde) yürürlüğe girdi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler