1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik Piyasısı Yan Hizmetler Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı

Elektrik Piyasısı Yan Hizmetler Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı

Enerji Günlüğü -  Elektrik Piyasası Yan Hizmetler Yönetmeliği'nin bazı maddelerinde değişikliğe gidildi.EPDK, Elektrik piyasasında yan hizmetler...

Elektrik Piyasısı Yan Hizmetler Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı

Enerji Günlüğü -  Elektrik Piyasası Yan Hizmetler Yönetmeliği'nin bazı maddelerinde değişikliğe gidildi.

EPDK, Elektrik piyasasında yan hizmetler kapsamında sunulan hizmetlerin tedarik edilmesine ilişkin ticari usul ve esasların düzenlenmesini sağlayan yönetmeliğe ilişkin değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımladı.

Yönetmeliğin 43'üncü maddesinin 2. fıkrasındaki değişikliğe göre, reaktif güç kontrolü hizmetine ilişkin TEİAŞ ile yan hizmet anlaşması bulunan üretim tesislerinin senkron kompansatör olarak çalışması sırasında sistemden çektikleri aktif elektrik enerjisi maliyetleri ile senkron kompanzasyon hizmeti sunulmasına ilişkin yatırım, işletme, bakım ve sistem kullanım ve işletim bedeli maliyetlerini karşılamak üzere ödenecek ücret, aktif çıkış gücü değişim talimatlarını içeren 44'üncü madde yerine senkron kompansatör olarak çalışma hizmetinin ücretlendirilmesini içeren 45. madde hükümleri çerçevesinde hesaplanacak.

28. maddenin birinci, dördüncü ve beşinci fıkralarındaki değişiklikler ise sekonder frekans kontrol hizmeti dengesizlik geri ödemesine ilişkin formülizasyonları içeriyor. Yönetmeliğin 68'inci maddesindeki 'Bu Yönetmelik 1/1/2018 tarihinde yürürlüğe girer' ibaresi' de 'Bu Yönetmelik 1/2/2018 tarihinde yürürlüğe girer' şeklinde değiştirildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler