1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik Şebeke Yönetmeliği değiştirildi

Elektrik Şebeke Yönetmeliği değiştirildi

Enerji Günlüğü - Elektrik Şebeke Yönetmeliği’nde, yeni çıkarılan Elektrik Piyasası Yan Hizmetler Yönetmeliği çerçevesinde değişikliğe gidildi. Elektrik...

Elektrik Şebeke Yönetmeliği değiştirildi

Enerji Günlüğü - Elektrik Şebeke Yönetmeliği’nde, yeni çıkarılan Elektrik Piyasası Yan Hizmetler Yönetmeliği çerçevesinde değişikliğe gidildi. 

Elektrik Şebeke Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Değişiklik, Elektrik Piyasası Yan Hizmetler Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle birlikte, 28 Mayıs 2014 tarihinde çıkarılan ve çeşitli tarihlerde değişikliklere uğrayan Elektrik Şebeke Yönetmeliği’nde de buna uygun değişiklikleri içeriyor. 

İKİ BENT YÜRÜRLÜKTEN KALKTI 

Yeni düzenlemeyle, Elektrik Şebeke Yönetmeliği’nin dördüncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan ve ‘bekleme yedeği hizmeti’ni tanımlayan dördüncü maddesinin “n” bendi ile 61. maddesinin ‘bekleme yedeği’ni tanımlayan “ç” bendi yürürlükten kaldırıldı. 

YAN HİZMET SERTİFİKASI 90 GÜN ÖNCE SUNULACAK

Elektrik Şebeke Yönetmeliği’nin dördüncü ve beşinci fıkraları ise aşağıdaki şekilde güncellendi: 

“(4) Anlık talep kontrolü, reaktif güç kontrolü, oturan sistemin toparlanması veya bölgesel kapasite kiralama hizmeti sunacak tesisler için hizmeti sunacak gerçek/tüzel kişiler ile TEİAŞ arasında Elektrik Piyasası Yan Hizmetler Yönetmeliği hükümlerine göre ilgili yan hizmet anlaşması imzalanır.

(5) Yeni devreye girecek üretim tesisleri için üretim tesisi sahibi tüzel kişiler, reaktif güç destek hizmeti yan hizmet sertifikasını yan hizmeti sunmaya başlamadan önce ve geçici kabul tarihinden itibaren 90 gün içinde TEİAŞ’a sunar.” 

İŞLETME YEDEKLERİ PLANI 

Elektrik Şebeke Yönetmeliği’ndeki 101’inci madde birinci fıkra (b) bendi de “b) İşletme yedekleri planı: Dengeleme birimlerinin bir sonraki gün sağlayacakları primer frekans kontrol rezerv miktarı, sekonder frekans kontrol rezerv miktarı ve tersiyer frekans kontrolü miktarlarını gösterecek şekilde MYTM tarafından hazırlanır” şeklinde değiştirildi. 

Elektrik piyasası yan hizmetler yönetmeliği yayınlandı

 

Elektrik Şebeke Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler