1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik şebekesi bağlantı talebine 5 yılda cevap şartı

Elektrik şebekesi bağlantı talebine 5 yılda cevap şartı

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım şirketlerine, bağlantı talep edenlere bu talebin karşılanabileceği tarihi en geç beş yıl içinde bildirme yükümlülüğü...

Elektrik şebekesi bağlantı talebine 5 yılda cevap şartı

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım şirketlerine, bağlantı talep edenlere bu talebin karşılanabileceği tarihi en geç beş yıl içinde bildirme yükümlülüğü getirildi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği'nde yaptığı değişikliğe göre dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi, elektrik şebekesine bağlantı talebinin karşılanabileceği tarihi, talebin yapıldığı tarihten itibaren en geç 5 yıl içinde talepte bulunan gerçek veya tüzel kişiye bildirecek. Gerçekleşen yatırıma ait bedel; dağıtım şirketleri tarafından bağlantı görüşünde verilen bağlantı talebinin karşılanabileceği tarihteki yıl içerisinde en fazla 12 aylık taksitte, yatırımı yapan veya finanse eden gerçek veya tüzel kişiye, muhataba ulaşılamaması halinde tesisin bulunduğu yerdeki en yakın banka ya da PTT şubesine yatırılacak.
Dağıtım tesisinin geçici kabulünün, dağıtım şirketinin bağlantıyı karşılayabileceğini öngördüğü tarihten sonra yapılması halinde, ödeme bir sonraki yıl başlayacak. Dağıtım şirketi ilgili dağıtım tesisini, varlık kayıtlarına ödemenin yapıldığı tarihte şebekeye ekleyecek.
Yapılacak yatırımla ilgili işin başlangıcından kesin kabulünün yapılmasına kadar gerçekleştirilecek iş ve işlemler, alınabilecek avanslar, yatırım bedelinin hesaplanması, ödenmesi ve alınacak teminatlarla ilgili olarak Kurul (EPDK) tarafından onaylanan metodoloji kullanılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler