1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik şebekesinde kar temizliği

Elektrik şebekesinde kar temizliği

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin büyük bölümünde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik iletim ve dağıtım şebekelerinde de yoğun bir karla...

Elektrik şebekesinde kar temizliği

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin büyük bölümünde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik iletim ve dağıtım şebekelerinde de yoğun bir karla mücadele yaşanmasını beraberinde getirdi.

2015 yılının son gününde başlayan kar yağışı yeni yılda da etkisini gösterdi ve tüm kentler beyaza büründü. Kar yağışının arkasında getirdiği soğuk hava dalgası elektrik dağıtım şirketlerinin de, karla mücadele için yoğun mesai harcamasına yol açtı.

Yoğun kar yağışı, Samsun’u da kapsayan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Bölgesi’nde de dağıtım şebekesinin bazı kısımlarının yıkılmasına ve 1399 trafo bölgesinin enerjisiz kalmasına neden oldu.

Samsun Valiliği’nde oluşturulan ‘Kriz Masası’nın yönlendirdiği 70’e yakın YEDAŞ Arıza Ekibi, elektriksiz kalan şehir merkezlerine, mahallelere ve köylere kısa sürede yeniden enerji ulaştırılmasını sağladı.

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Bu doğal afetin bıraktığı enkazın onarılmasında emeği geçen başta arıza ekiplerimize ve Kriz Masası yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bölgede bu kadar uzun süreli kar yağışıyla yıllardır karşılaşılmadığına dikkat çeken Nurettin Türkoğlu,“Üç gün boyunca devam eden kar yağışı, arkasından getirdiği soğuk hava dalgasıyla YEDAŞ’ın dağıtım şebekesini de yıktı. Aşırı soğuk havadan dolayı kar yağışının buzlanmaya neden olduğu bölgelerde, buz yükünden kaynaklı direklerimiz yıkıldı. Enerji dağıtan trafo merkezlerimiz buz ve karla kaplandı. İlk günde 1400 trafo bölgesinde arıza meydana geldi. Ekiplerimiz, bu sayıyı şu anda ulaşılamayan köyler haricinde 146 trafo bölgesine indirdi” diye konuştu.


Nurettin Türkoğlu, enerjilendirme çalışmalarının devam ettiğini belirterek YEDAŞ ekiplerinin sahaya sağlıklı şekilde ulaşımını sağlamak amacıyla araç temini ve koordinasyonu sağlayan başta valililere, belediye başkanlarına ve kaymakamlara teşekkür etti.

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’nu da arayarak bölgedeki enerjilendirme çalışmaları hakkında bilgi alan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı ile AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Türkoğlu’na ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerindeki çalışmaları Vekil Fuat Köktaş, Bafra, 19 Mayıs, Yakakent ve Alaçam ilçelerindeki çalışmaları da Vekil Orhan Kırcalı yakından takip etti. Sinop ilinde ise Vekil Nazım Maviş, tüm il ve ilçelerdeki çalışmalar hakkında sürekli bilgi aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler