1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik sektörü yöneticileri Macaristan piyasasını inceledi

Elektrik sektörü yöneticileri Macaristan piyasasını inceledi

Enerji Günlüğü - Elektrik Ticareti Derneği ve Elektrik Üreticileri Derneği üyeleri ile TEİAŞ ve EPDK yöneticileri Macaristan Elektrik Piyasası’nı...

Elektrik sektörü yöneticileri Macaristan piyasasını inceledi

Enerji Günlüğü - Elektrik Ticareti Derneği ve Elektrik Üreticileri Derneği üyeleri ile TEİAŞ ve EPDK yöneticileri Macaristan Elektrik Piyasası’nı yerinde inceleyip, Piyasa Bütünleşmesi konusunda eğitimler aldı.

Sektörün önde gelen iki Derneği, Macaristan Elektrik Piyasası’nı incelemek ve Piyasa Bütünleşmesi (Market Coupling) konusunda eğitim almak amacı ile 11-13 Mayıs tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye bir teknik gezi düzenledi.

35 sektör temsilcisinin bulunduğu heyette, özel sektör üretim ve ticaret firmalarından üst düzey yöneticilerin yanı sıra kamu şirket ve kurumlarından da üst düzey yöneticiler yer aldı. Katılımcılar arasında TEİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Yıldır, Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Balanuye, EPDK Elektrik Piyasası Daire Başkanı Ahmet Ocak ve Tarifeler Dairesi Başkanı Mehmet Ertürk de yer aldı.

Eğitim programı kapsamında Macaristan Elektrik Piyasası, Piyasa Bütünleşmesi, Enerji Borsası konularında eğitim alan katılımcılar, eğitimlerden arta kalan zamanlarda Budapeşte’nin tarihi ve turistik alanlarını da ziyaret etme imkânı buldu.

Programın birinci günü Macaristan Elektrik Sistem İşletmecisi olan MAVİR’in [MAVIR Hungarian Independent Trans¬mission Operator Company Ltd.]merkez binası ve Yük Tevzi Merkezi ziyaret edildi.

Piyasa işleyişiyle ilgili sunumların ardından, plaket töreni düzenlendi. İkinci gün yapılan seminerlerde ise MAVIR, Macaristan Enerji Borsası HUPX ile Macaristan piyasasında faaliyet gösteren bir katılımcı ve özel sektör şirketi olarak MET Group tarafından özellikle piyasa bütünleşmesi konusunda sunumlar yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler