1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik sektöründe kadın istihdamı için ustalık eğitimi

Elektrik sektöründe kadın istihdamı için ustalık eğitimi

Enerji Günlüğü – Günsan Elektrik, kadınlar için elektrik ustası kursu içeren bir proje başlattı. Günsan Elektrik, elektrik sektöründe kadınlar...

Elektrik sektöründe kadın istihdamı için ustalık eğitimi

Enerji Günlüğü – Günsan Elektrik, kadınlar için elektrik ustası kursu içeren bir proje başlattı. 

Günsan Elektrik, elektrik sektöründe kadınlar için yeni çalışma alanları yaratmayı amaçlayan, Hayatı Aydınlatan Kadınlar Projesi’ni 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başlattı. 

Projeye, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) Sancaktepe Hizmet Merkezi de destek veriyor. 8 yıl önce Üsküdar’da kendi elektrik dükkanını açan Hanife Kaymaz’ın tecrübesinden ilham alan proje, iş dünyasında kadınların erkeklerle eşit hak ve fırsatlara sahip olması fikrinden yola çıkıyor. Projeye, yaşları 20 ile 45 arasında değişen, iş arayan ve çalışmak isteyen tüm kadınlar başvuruda bulunabiliyor. 

3 AYLIK TEORİK VE UYGULAMALI KURS GÖRECEKLER

Elektrik ustası olmak isteyen kadınların, ilk aşamada İŞKUR Sancaktepe Hizmet Merkezinden ya da http://hayatiaydinlatankadinlar.com adresi üzerinden başvurularını yapması gerekiyor. Başvuruları değerlendirilecek olan kadın elektrik ustası adayları, Günsan Elektrik’te 3 ay boyunca, toplam 508 saat sürecek teorik ve uygulamalı eğitim verilecek. Eğitim programının ardından kursiyerler, Kuvvetli Akım Tesisatçısı Kurs Bitirme Belgesi almaya hak kazanacaklar. 

Projenin tanıtım yüzü; kendi imkanlarıyla elektrik dükkanı açan Hanife Kaymaz oldu. Üsküdar’da kendi dükkanında 8 yıldır çalışan Hanife Kaymaz, başvurmak isteyen kadın usta adaylarını cesaretlendiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler