1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik şirketi hissesi alırken nelere dikkat etmeli?

Elektrik şirketi hissesi alırken nelere dikkat etmeli?

Borsa İstanbul'daki elektrik şirketi hisseleriyle ilgilenen yatırımcılara, yenilenebilir kaynaklara yatırım yapan ve dengeli kaynak portföyü bulunan şirketleri tercih etmeleri tavsiye ediliyor. 

Elektrik şirketi hissesi alırken nelere dikkat etmeli?

Enerji Günlüğü - Borsa İstanbul'daki elektrik şirketi hisseleriyle ilgilenen yatırımcılara, yenilenebilir kaynaklara yatırım yapan ve dengeli kaynak portföyü bulunan şirketleri tercih etmeleri tavsiye ediliyor.    

Son dönemde Borsa İstanbul'da hisselerini halka arz eden şirket sayısı artıyor. Burada özellikle enerji, hatta daha da ötesi elektrik üretim şirketlerinin halka arz furyası dikkat çekiyor.

Bu furyada Borsa'nın özellikle genç yatırımcıların gözde yatırım aracı haline gelmesinin etkisi olduğu düşünülüyor. Enerji şirketlerine de yoğun talep geliyor.

Gazeteci Taylan Büyükşahin’in YouTube kanalına konuşan enerjigunlugu.net genel yayın yönetmeni ve DÜNYA Gazetesi Yazarı Mehmet KARA, halka arzlarda şirketlerin faaliyet alanlarının iyi incelenmesi gerektiğini söyledi.

Sürdürülebilir yatırımların olması gerektiğine dikkat çeken Kara, farklı projelerde veya faaliyet kollarındaki şirketlerin geleceğinin pozitif olduğu görüşünde. Yenilenebilir enerjinin tüm dünyada desteklendiğini vurgulayan Kara, fosil yakıtlı projelerin ise tam tersine finansman sıkıntısı yaşadığını kaydetti. 

Mehmet KARA, yenilenebilir kaynaklara dayalı üretim yapan elektrik şirketlerinin daha avantajlı olduğunu vurgularken, kesintisiz elektrik üretme yeteceğinin de bir diğer kritik parametre olduğunun altını çizdi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler