1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik Strateji Belgesi`ne YPK`dan onay çıktı

Elektrik Strateji Belgesi`ne YPK`dan onay çıktı

Enerji Günlüğü - 2012-2016 dönemi kapsayan "Türkiye Elektrik ve Elektronik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı" Yüksek Planlama Kurulu'nda (YPK) kabul...

Elektrik Strateji Belgesi`ne YPK`dan onay çıktı

Enerji Günlüğü - 2012-2016 dönemi kapsayan "Türkiye Elektrik ve Elektronik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı" Yüksek Planlama Kurulu'nda (YPK) kabul edildi.
YPK'nın kararına göre göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde ilgili kamu kurum/kuruluşları ve özel sektörün katkılarıyla hazırlanan ve 15 Ağustos 2012'deki Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısındaki görüş ve değerlendirmeler doğrultusunda nihai hale getirilen "Türkiye Elektrik ve Elektronik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı" kabul edildi.
Belge, Türkiye'nin bölgesinde Ar-Ge ve üretim üssü haline gelerek elektrik ve elektronik alanında dünya pazarında söz sahibi olmasını hedefliyor. Strateji Belgesi ve Eylem Planı, kamu, sanayi ve üniversite işbirliğinin arttırılmasını, ana ürün ve temel bileşenlerin Türkiye'de tasarlanıp geliştirilmesini ve üretilmesini, böylelikle katma değerin yükseltilmesini amaçlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler