1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik tesislerinin 2021 proje onay ve kabul yetkilendirmeleri belirlendi

Elektrik tesislerinin 2021 proje onay ve kabul yetkilendirmeleri belirlendi

Elektrik tesislerinde can ve mal güvenliği açısından önem taşıyan proje onay ve kabul işlemlerine ilişkin 2021 yılı proje onay ve kabul yetkilendirmeleri belirlendi. 

Elektrik tesislerinin 2021 proje onay ve kabul yetkilendirmeleri belirlendi

Enerji Günlüğü - Elektrik tesislerinde can ve mal güvenliği açısından önem taşıyan proje onay ve kabul işlemlerine ilişkin 2021 yılı proje onay ve kabul yetkilendirmeleri belirlendi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü 2021 yılı Elektrik Tesisleri Proje Onay ve Kabul Yetkilendirmeleri Tablosu yayınladı. 

Buna göre, elektrik tesislerinin proje onay, kabul ve tutanak onay işlemleri 01.01.2021 – 31.12.2021 (dahil) tarihleri arasında söz konusu Yetkilendirme Tablosuna göre yürütülecek.

Bununla birlikte, söz konusu Yetkilendirme Tablosunun yürürlüğe girmesinden önce yürürlükte olan Yetkilendirme Tablosu (2020 yılı yetkilendirmeleri) kapsamında;

İlgili kurum/kuruluşlarca proje onayı yapılmış elektrik tesislerinin, kabul ve tutanak onay işleminde projeyi onaylayan kurum/kuruluş tarafından yapılacak.

Onaylanmak üzere ilgili kurum/kuruluşlara sunulmuş olan ancak; ilgili kurum/Kuruluşlar tarafından henüz onaylanmamış olan projeler ise yeni "Yetkilendirme Tablosu"nda belirtilen ilgili kurum ve kuruluşlarca yürütülecek.

DSİ, TSE, TEMSAN, TEİAŞ, EÜAŞ, TEDAŞ, EDAŞ’lar, OSB ve İller Bankası arasındaki yetki paylaşımı tablosuna buradan ulaşılabilir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler