1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik tesislerinin yol çalışmaları nedeniyle yer değişikliği düzenlendi

Elektrik tesislerinin yol çalışmaları nedeniyle yer değişikliği düzenlendi

TEDAŞ ve KGM işbirliğiyle ulaşım yatırımlarında elektrik dağıtım tesislerinin yer değiştirme işlemleri düzenlenerek çalışmalar hızlandırılacak.

Elektrik tesislerinin yol çalışmaları nedeniyle yer değişikliği düzenlendi

Enerji Günlüğü - KGM tarafından yürütülen yol yapım çalışmalarını engelleyen yer üstü veya yer altı elektrik dağıtım tesislerinin yerinin değiştirilmesi düzenlenerek süreç hızlandırılacak.

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ile elektrik dağıtım şirketleri iş birliğiyle ulaşım yatırımlarında oluşabilecek gecikmenin önlenmesi amacıyla protokol imzalandığını açıkladı.

Açıklamaya göre, imzalanan "Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Yapım Sahasına İsabet Eden Elektrik Dağıtım Tesislerinin Deplase Edilmesine İlişkin Tip Protokol" ile KGM tarafından yürütülen yol yapım çalışmalarını engelleyen yer üstü veya yer altı elektrik dağıtım tesislerinin yerinin değiştirilmesine ilişkin iş süreçleri, şartları ve kurumlar arası yetki ve sorumluluklar belirlenirken, bu iş süreçlerinin hızlı şekilde sonuçlandırılması hedefleniyor.

Uygulamada bütünlüğün sağlanması ve sahada yaşanılabilecek muhtemel sorunların önüne geçilmesiyle ulaşım yatırımlarında oluşabilecek gecikmenin önlenmesi de amaçlanıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler