1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik tüketimi gelecek yıl artacak

Elektrik tüketimi gelecek yıl artacak

Enerji Günlüğü - 2017 yılında Türkiye toplam elektrik tüketiminin 282,8 milyar kWh olması öngörülüyor.Bakanlar Kurulu'nun 2017 Yılı Programının...

Elektrik tüketimi gelecek yıl artacak

Enerji Günlüğü - 2017 yılında Türkiye toplam elektrik tüketiminin 282,8 milyar kWh olması öngörülüyor.

Bakanlar Kurulu'nun 2017 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Kararının eki Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, 2017 yılında Türkiye toplam elektrik tüketiminin 282,8 milyar kWh olması ve kişi başı elektrik tüketiminin 3.545 kVVh'e yükselmesi öngörülüyor.

DOĞALGAZDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ AZALACAK, YENİLENEBİLİRİN PAYI ARTACAK

Ayrıca, elektrik santralleri toplam kurulu gücünün yaklaşık yüzde 6,3 artarak 84.850 MW'a çıkması, doğal gaz yakıtlı santrallerin toplam elektrik üretimindeki payının yüzde 35,3 seviyesine düşmesi yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminin toplam elektrik üretimi içindeki payının yüzde 34'e yükselmesi öngörülüyor. 

TETAŞ'ın yerli kömürle üretim yapan elektrik santrallerinden elektrik alımı uygulamasına ise devam edilecek. 

YERLİ VE YENİLENEBİLİR ENERJİ VURGUSU

Programda, enerjinin nihai tüketiciye sürekli, kaliteli, güvenli, asgari maliyetlerle arzını ve enerji temininde kaynak çeşitlendirmesini esas alarak yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını mümkün olan en üst düzeyde değerlendiren, nükleer teknolojiyi elektrik üretiminde kullanmayı öngören, ekonominin enerji yoğunluğunu azaltmayı destekleyen, israfı ve enerjinin çevresel etkilerini asgariye indiren, ülkenin uluslararası enerji ticaretinde stratejik konumunu güçlendiren rekabetçi bir enerji sistemine ulaşılması temel amaç olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler