1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik tüketimi salgın öncesi dönemi geçti

Elektrik tüketimi salgın öncesi dönemi geçti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin elektrik tüketiminin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesi dönemi geçtiğini açıkladı.

Elektrik tüketimi salgın öncesi dönemi geçti

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin elektrik tüketiminin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesi dönemi geçtiğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ocak - Eylül ayına ait mesken, Sanayi ve Ticarethane elektrik tüketim rakamlarını paylaştı. Paylaşımda, “Sanayi ve ticarethanelerimizde üretim ve katma değerin habercisi elektrik tüketimimiz salgın öncesini geçti. Artan üretim, ihracat ve ticari faaliyetler, enerjimize enerji kattı” ifadesi yer aldı.

Bakan Dönmez’in paylaştığı grafiğe göre, Türkiye'de Eylül ayında sanayide elektrik tüketimi 9,1 milyon megavatsaate ulaşırken, meskenlerde 5 milyon megavatsaat, ticarethanelerde ise 5,6 milyon megavatsaate yükseldi.

Elektrik tüketimi pandeminin en fazla hissedildiği Nisan ayında sanayide 6,1 milyon megavatsaat, meskenlerde 5 milyon megavatsat ve ticarethanelerde ise 3,4 milyon megavatsaat olarak kayıtlara geçmişti. Ocak ayında ise sanayide 8,3 milyon megavatsaat, meskenlerde 5,4 milyon megavatsat ve ticarethanelerde ise 5,6 milyon megavatsaat elektrik tüketilmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler