1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik üreticilerinden Covid-19'la mücadeleye 1.1 milyon lira

Elektrik üreticilerinden Covid-19'la mücadeleye 1.1 milyon lira

Toplam 58 şirketin üyesi bulunduğu Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) Covid-19 ile mücadele çalışmalarına 1.1 milyon liralık destek sağladı.

Elektrik üreticilerinden Covid-19'la mücadeleye 1.1 milyon lira

Enerji Günlüğü - Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) Covid-19 ile mücadele çalışmalarına 1.1 milyon liralık destek sağladı.

Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) Başkanı Cem Aşık yaptığı açıklamada, dernek üyelerinin Türkiye’deki Covid-19 çalışmalarına katkıda bulunduğunu belirtti. Aşık, daha önce verdikleri destek sözü kapsamında dernek üyesi şirketlerin Cumhurbaşkanlığı’nın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyasına toplam 1 Milyon 100 bin TL’lik bağışı EÜD adına gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

EÜD Başkanı Cem Aşık, Dernek adına yapılan bağışların yanında, EÜD üyesi şirket ve grupların kampanyaya yaptıkları bağışın toplam 120 milyon TL’yi geçtiğini ifade etti.

SEKTÖR ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

Elektrik üretim sektörü çalışanlarının bu süreçte ülkenin elektriksiz kalmaması için, büyük bir özveriyle zor koşullarda çalıştığını belirten Cem Aşık, “Hepimizin sektör çalışanlarına büyük bir teşekkür borcumuz var” dedi. Aşık, arz güvenliğini korumak için önlemleri çok hızlı alan Elektrik Üreticilerini de tebrik etti. Yaşanan sıkıntıların milletçe el ele verilerek aşılacağına ve kalkınmanın devam edeceğine inandığını belirten Aşık, “Bu vesileyle milletimizin dayanışma ruhunun ve yüce gönüllülüğünün bir kez daha ortaya çıkmış oldu” ifadesini kullandı. 

cem-asik.JPG

ELEKTRİK ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ HAKKINDA

Elektrik üreticilerini tek bir çatı altında toplama hedefiyle 2020 yılında kurulan Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) bugün 58 üyesiyle yaklaşık 45.000 MW’lık bir kurulu gücü temsil ediyor. Dernek, rekabetçi ve şeffaf bir enerji piyasasının oluşturulmasına katkı sağlamak, elektrik üretim şirketleri adına ortak sorunlara çözümler üretmek, yeni teknoloji ve iş modellerini yaygınlaştırmak, üyeler arasında bilgi paylaşımını ve işbirliğini geliştirmek üzere faaliyet gösteriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler