1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik ve elektronikte yerli üretime destek

Elektrik ve elektronikte yerli üretime destek

Enerji Günlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknolojide Eylem Planı, yerli üretimi temel alıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 'Türkiye Elektrik...

Elektrik ve elektronikte yerli üretime destek

Enerji Günlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknolojide Eylem Planı, yerli üretimi temel alıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 'Türkiye Elektrik ve Elektronik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nı hafta başında tanıtacak. Plana göre amaç, ana ürün ve temel bileşenlerin Türkiye'de tasarlanıp üretilmesiyle katma değerin artırılması... Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin bölgesinde Ar-Ge ve üretim üssü haline gelerek, elektrik ve elektronik alanında dünya pazarında söz sahibi olması vizyonu çerçevesinde hazırlanan Plan 2012-2016 dönemini kapsıyor. Açıklamada Türkiye Elektrik ve Elektronik Sektörü Stratejisi belge içeriğinin belirlenmesi ve oluşturulmasında hem devletin hem de özel sektörün payının bulunduğu vurgulandı. Belge için açık ve şeffaf bir ortamda ortak faaliyetlerin yürütüldüğü belirtildi.

Hazırlıkları tamamlanan 22 adet eylemden oluşan planda öncelikle sektörün devletten beklentileri değerlendirilerek, sektöre yönelik önemli sorunların 2016 yılına kadar çözülmesi ve sektörün yerliye dönüşümünün sağlanması hedefleniyor.

EYLEM PLANINA GÖRE 2016 VİZYONU
-Hukuki ve İdari Düzenlemeleri İyileştirmek

-Sektörün Ar-Ge, İnovasyon ve Markalaşma Becerisini Geliştirmek

-Altyapıyı ve İnsan Kaynaklarını Geliştirmek

-Pazarlama, Dış Ticaret ve Finansal Araçları Geliştirmek

Önceki ve Sonraki Haberler