1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Elektrik ve gaz fiyatları Eylül’de yüzde 40 arttı

Elektrik ve gaz fiyatları Eylül’de yüzde 40 arttı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin elektrik ve gaz sektöründe üretici fiyatları Eylül ayında bir önceki yıla göre yüzde 72, bir önceki aya göre de yüzde...

Elektrik ve gaz fiyatları Eylül’de yüzde 40 arttı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin elektrik ve gaz sektöründe üretici fiyatları Eylül ayında bir önceki yıla göre yüzde 72, bir önceki aya göre de yüzde 40 artış gösterdi. 

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan(TÜİK) yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de sanayinin dört sektöründen biri olan elektrik ve gaz sektöründe üretici fiyatları 2018 yılı Eylül ayında yıllık yüzde 71,88, aylık ise yüzde 40.21 artış gösterdi.

Bir önceki aya göre en fazla artış yüzde 40,21 ile elektrik ve gaz sektöründe yaşandı. Bunu yüzde 16,95 ile ham petrol ve doğal gaz, yüzde 13,74 ile kimyasallar ve kimyasal ürünler takip etti.

Sanayinin diğer sektörlerinden madencilik ve taşocakçılığı sektöründe üretici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 5,65, imalat sanayi sektöründe yüzde 9 ve su sektöründe yüzde 0,65 arttı.

EN FAZLA FİYAT ARTIŞI ENERJİDE

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2018 yılı Eylül ayında aylık ve yıllık en fazla fiyat artışı enerjide gerçekleşti. Enerji fiyatları bir önceki aya göre yüzde 25.55, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 78.29 oranında artış kaydetti.

Enerji Günlüğü

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler