1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik ve gaz üretimi arttı

Elektrik ve gaz üretimi arttı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme sektöründeki üretimi Mayıs ayında yıllık yüzde 3,2 arttı.Türkiye İstatistik Kurumu'ndan...

Elektrik ve gaz üretimi arttı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme sektöründeki üretimi Mayıs ayında yıllık yüzde 3,2 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme sektöründe üretimi ve dağıtımı Haziran ayında takvim etkisinden arındırılmış verilerler Mayıs ayında yıllık yüzde 3,2 artış gösterdi.

Aynı ayda sektörde üretim mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış olarak bir önceki aya göre yüzde 0,3 arttı.

TÜİK, enerji üretiminde aylık bazda yüzde 1,4, yıllık bazda yüzde 3,3 artış olduğunu açıkladı.

Aynı ayda  bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %0,1, imalat sanayi sektörü endeksi %1,9 arttı.

2016 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %0,8 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi %6,3 arttı. 

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış %7,7 ile deri ve ilgili ürünlerin imalatında gerçekleşti. Bu azalışı, %3,5 ile içeceklerin imalatı ve %2,4 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı takip etti. 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler