1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Elektrik ve gaz üretimi arttı

Elektrik ve gaz üretimi arttı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme sektöründeki üretimi 2018 yılı Ağustos ayında yıllık yüzde 2,9 arttı.Türkiye...

Elektrik ve gaz üretimi arttı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme sektöründeki üretimi 2018 yılı Ağustos ayında yıllık yüzde 2,9 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme sektöründe üretimi ve dağıtımı 2018 yılı Ağustos ayında takvim etkisinden arındırılmış verilerle bir önceki yılın Ağustos ayına göre yüzde 2,9 artış gösterdi.

Verilere göre aynı ayda sektörde üretim mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış olarak bir önceki aya göre yüzde 0,8 azaldı.

TÜİK ayrıca sanayinin bir diğer alt sektörlerinden olan madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksinin 2018 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 6,1 ve bir önceki aya göre de % 5 arttığını açıkladı.

ENERJİ ÜRETİMİ

TÜİK, enerji üretiminde mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış verilerle aylık bazda yüzde 0,2 azalış, takvim etkisinden arındırılmış verilerle yıllık bazda yüzde 4,5 artış olduğunu açıkladı.

Toplam sanayi üretimi ise bir önceki aya göre %1,1 azalırken bir önceki yıla göre yüzde 1.7 arttı.

Önceki ve Sonraki Haberler