1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik ve gaza zam bekleniyor

Elektrik ve gaza zam bekleniyor

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji Genel Müdürü Cüneyt Uygun, ekim ayında tarifeli elektrik fiyatlarında ve doğalgaz fiyatlarında artış beklediklerini söyledi.DÜNYA'da...

Elektrik ve gaza zam bekleniyor

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji Genel Müdürü Cüneyt Uygun, ekim ayında tarifeli elektrik fiyatlarında ve doğalgaz fiyatlarında artış beklediklerini söyledi.

DÜNYA'da yer alan habere göre, Aksa Enerji Genel Müdürü Cüneyt Uygun, şirketin faaliyetlerine ve hedeflerini Mehmet Kara'ya anlattı. Cüneyt Uygun, elektrik fiyatında bir artış bekleyip beklemediği sorusuna sorusuna "Kaçınılmaz gibi gözüküyor" cevabını verdi.

Uygun, zam beklentisini şöyle gerekçelendirdi:

"Elektriğin en önemli girdisi gaz. Gazın maliyeti de dolar bazında. TL'nin geldiği nokta belli. 2.20'li dolar/TL seviyelerinde zamdan kaçılabileceğini zannetmiyorum. Yani Ekim ayında tarifeli elektrik fiyatlarında ve doğalgaz fiyatlarında artış yaşanmasını bekliyoruz. Bu artışların dengeli bir şekilde elektriğe de yansımasını bekliyoruz."

DOĞALAZGAZ KISINTISI KAYGISI

Cüneyt Uygun, enerji sektörünün şu anda en çok konuştuğu konunun aralık, ocak ve şubat aylarında ortaya çıkabilecek bir doğalgaz kısıntısı olduğunu da söyledi. "Piyasada ciddi kaygılar var" diyen Uygun şöyle devam etti:

"Gaz yoksa elektrik talebi de karşılanamaz. Böyle durumlarda önce kamudaki gaz santralleri ikinci yakıta geçiyor, sonra BOTAŞ özel santrallerin gazını kesiyor. OSB'lere, demir çelikçilere yük düşürün, kapatın talimatı gidiyor. Hiçbiri yetmeyince de elektrik kesintileri uygulanıyor."

TEZGAHÜSTÜNDE ARALIK İÇİN FİYAT YOK

Doğalgaza ilişkin kaygıların piyasalara şimdiden bir yansıması olup olmadığı sorusun şu cevabı verdi:

"Tezgahüstü piyasalarda şu anda aralık ayına ilişkin ne teklif var, ne de kontrat. Hiç kimse fiyatlama yapamıyor. Bu da sektördeki negatif beklentiyi en iyi yansıtan göstergelerden biri aslında..."

Önceki ve Sonraki Haberler