1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik ve ısı için ortak çözüm

Elektrik ve ısı için ortak çözüm

Enerji Günlüğü - Teksan Jeneratör Yönetim Kurulu Üyesi Burak Başeğmezler, enerjiyi verimli kullanmanın en iyi yollarından birinin yüzde 85’e varan...

Elektrik ve ısı için ortak çözüm

Enerji Günlüğü - Teksan Jeneratör Yönetim Kurulu Üyesi Burak Başeğmezler, enerjiyi verimli kullanmanın en iyi yollarından birinin yüzde 85’e varan verimlilik sağlayan trijenerasyon sistemleri olduğunu söyledi.

Teksan Jeneratör Yönetim Kurulu Üyesi Burak Başeğmezler, Enerji Günlüğü’ne yaptığı değerlendirmede, enerjide yüzde 72 dışa bağımlı olan Türkiye'nin, kaynaklarını verimli kullanmak zorunda olduğun ifade etti.

Enerji verimliliği sağlayacak çözümler üretmenin son yıllarda üzerinde en çok durdukları konuların başında geldiğini kaydeden Başeğmezler, “Elektrik ile birlikte ısıtma ve soğutma ihtiyacına da cevap veren kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri sürdürülebilir çözümler konusunda özel bir örnek. Bu sistemler sayesinde elektrik, ısıtma ve soğutma ihtiyaçları aynı anda karşılanırken yüzde 85’e varan enerji verimliliği sağlanıyor" dedi.

... 

Önceki ve Sonraki Haberler