1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik yatırımı belgeleri sunumunda süre uzatıldı

Elektrik yatırımı belgeleri sunumunda süre uzatıldı

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım sistemine bağlanabilmek için genişleme ve yeni yatırım gereksinimi olan gerçek ve tüzel kişilerin 2014 yılı için...

Elektrik yatırımı belgeleri sunumunda süre uzatıldı

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım sistemine bağlanabilmek için genişleme ve yeni yatırım gereksinimi olan gerçek ve tüzel kişilerin 2014 yılı için EPDK’ya bildirmeleri gereken tesis karakteristikleri ve bunlara ilişkin birim bedellerinin sunulma süresi 15 gün uzatıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektrik üretim ve tüketim tesislerinin dağıtım sistemine bağlanabilmesi için, sistem kullanımı açısından kapasitenin yetersiz olması nedeniyle, genişleme yatırımı veya yeni yatırım yapılmasının gerekli olduğu ve yeterli finansmanın mevcut olmadığı hallerde, söz konusu yatırımın dağıtım şirketi adına, bağlantı yapmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler tarafından ilgili mevzuat kapsamındaki teknik standartlar sağlanarak yapılabilmesi veya finanse edilebilmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyen “Kullanıcı Tarafından Dağıtım Varlıklarının Tesis Edilme Metodolojisi”nde yaptığı değişikliği bugünkü Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 31/10/2014 tarihli toplantısında, “Kullanıcı Tarafından Dağıtım Varlıklarının Tesis Edilme Metodolojisi”nin Geçici 1 inci maddesinde yer alan “bu Metodolojinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde” ifadesinin “15/12/2014 tarihine kadar” şeklinde değiştirildi. Böylece 2014 yılı için Kuruma bildirilecek tesis karakteristikleri ve bunlara ilişkin birim bedellerin kuruma sunulma süresi 15 gün uzatılmış oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler