1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Elektrik yatırımlarının finansmanı paneli...

Elektrik yatırımlarının finansmanı paneli...

Enerji Günlüğü - Türkiye'de elektrik sektörü yatırımlarının finansmanı konusu, 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü Ankara'da ODTÜ Vişnelik Tesisleri'nde...

Elektrik yatırımlarının finansmanı paneli...

Enerji Günlüğü - Türkiye'de elektrik sektörü yatırımlarının finansmanı konusu, 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü Ankara'da ODTÜ Vişnelik Tesisleri'nde tartışılacak. 

ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu, Türkiye’nin elektrik sektöründeki yatırım faaliyetlerini ve bu yatırımlara ilişkin finansman seçeneklerini değerlendirmek üzere "Elektrik Sektöründe Yatırımların Finansmanı" konulu bir panel düzenledi.

25 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 13:30'da, Ankara'da ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri'nde gerçekleştirilecek etkinlikte Türkiye Kalkınma Bankası'ndan Esin Eren, EBRD Ankara Temsilcisi Engin Göksu, Faik Çelik Holding Enerji Grup direktörü Ercan Muti ve Enerji Yatırım Danışmanı Cengiz Güneş konuşacak. Moderatörlüğünü ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu Üyesi Esat Serhat Güney'in yapacağı etkinliğin duyuru metninde şu ifadeler yer aldı:

"Son yıllarda hızlı bir artış gösteren elektrik enerjisi talebi beraberinde artan bir yatırım gereksinimi sonucunu doğurmaktadır. Elektrik talebindeki bu artış Türkiye ekonomisinde makro ölçekte oluşan nicel ve nitel değişimlere bağlı olarak gelişmektedir. Bir yandan artan talebi karşılayacak şekilde bir kurulu güç, iletim ve dağıtım altyapısına yönelik yatırım gerekliliği ön plana çıkarken bir yandan da yine makro dengeleri dikkate alan yerli ve yenilenebilir kaynakların kullanılmasının önemi ortaya çıkmaktadır.

Panelde finansman konusu hem yatırımlara önemli oranda kaynak sağlayan uluslararası finans kuruluşlarının ve yatırım bankacılığının perspektifinden hem de yatırımcı deneyimleri açısından ele alınacaktır. Ayrıca yatırım ortamı ve riskler, finansman özellikleri, teşvikler ve finansman ihtiyacı gibi konular sektördeki şimdiye kadarki gelişmeler ve ileriye dönük beklentiler ışığında irdelenecektir."

Önceki ve Sonraki Haberler