1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik zammı Ermenistan`ı karıştırdı

Elektrik zammı Ermenistan`ı karıştırdı

Enerji Günlüğü - Ermenistan'da elektrik zammını protesto etmek için eylem yapan halka yapılan sert müdahale ülkeyi karıştırdı.Ermenistan’da elektriğe...

Elektrik zammı Ermenistan`ı karıştırdı

Enerji Günlüğü - Ermenistan'da elektrik zammını protesto etmek için eylem yapan halka yapılan sert müdahale ülkeyi karıştırdı.

Ermenistan’da elektriğe yapılan zam, başkent Erivan’da 19 Haziran’da binlerce kişi tarafından protesto edildi. Protestocular, Kamu Hizmetleri Denetim Komisyonu’nun elektriğe 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere 40 kuruş zam yapılması yönündeki kararının iptal edilmesini istiyor.

Azatutyan Meydanı’nda süren binlerce kişilik oturma eylemi beş gündür sürüyor. Eyleme iki gün önce müdahale eden polisin tazyikli su kullanması,237 kişiyi gözaltına alması ve öncelikle gazetecileri hedef alması büyük tepki topladı.

Müdahale sırasında yaralananlardan beş kişinin hayati tehlikesi olduğu belirtiliyor.

GÖSTERİCİLERE ALKOL VE UYUŞTURUCU TESTİ

22 Haziran’da gece yarısı yapılan müdahalede gözaltına alınan yaklaşık 72 kişi uyuşturucu ve alkol kullandıklarına dair iddialar ile bazı hastanelerin narkoloji bölümlerine sevkedildi. İdrar örneği vermek zorunda kalan eylemciler basın mensuplarına, alkol ya da uyuşturucu etkisinde olmadıklarını vatandaşlık görevleri için orada olduklarını belirttiler, uygulamayı ‘polisin yeni caydırma politikası’ olarak tanımladılar.

Kaynak: Agos

Önceki ve Sonraki Haberler