1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikleri kesilen Gercüş Belediyesinden misilleme

Elektrikleri kesilen Gercüş Belediyesinden misilleme

Enerji Günlüğü – Elektrik borcunu ödemediği için elektriği kesilen Batman iline bağlı Gercüş Belediyesi, DEDAŞ İşletme Şefliğini "İş yeri açma...

Elektrikleri kesilen Gercüş Belediyesinden misilleme

Enerji Günlüğü – Elektrik borcunu ödemediği için elektriği kesilen Batman iline bağlı Gercüş Belediyesi, DEDAŞ İşletme Şefliğini "İş yeri açma ruhsatı olmadığı" gerekçesiyle içeride 4 personeli varken mühürledi.

Yaklaşık 3 milyon lira borcu bulunduğu ve ödemediği belirtilen Gercüş Belediyesinin elektrikleri Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ekipleri tarafından kesildi. Bunun üzerine Gercüş Belediyesi DEDAŞ İşletme Şefliğini "İş yeri açma ruhsatı olmadığı" gerekçesiyle içeride 4 personeli varken mühürledi.

DEDAŞ İŞLETME ŞEFLİĞİNİN İŞ YERİ AÇMA RUHSATI YOK GEREKÇESİ

DEDAŞ İşletme Şefliğine giden Belediye Yazı işleri Müdürü Mehmet Eriman ve zabıta ekipleri, yetkililerle görüşerek, iş yeri açma ruhsatlarının bulunmadığını bu nedenle DEDAŞ İşletme Şefliğinin mühürleneceğini bildirerek, personelin dışarı çıkmasını istedi.

Duruma tepki gösteren DEDAŞ personeli iş yerinden ayrılmak istemeyince, belediye ekipleri, içeride 4 personel varken kapıyı mühürledi. Yaklaşık 2 saat boyunca kapısı mühürlenen iş yerinde bekleyen personel durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, iş yerinin kapısındaki mühürlü ipleri gevşeterek, 4 personeli dışarı çıkarttı. Sorumlu iki personel ifade işlemleri için İlçe Emniyet Amirliğine götürüldü.

ELEKTRİK KESME İŞLEMLERİ AYRIM GÖZETMEKSİZİN TAVİZSİZ BİR ŞEKİLDE SÜRECEK

DEDAŞ konuyla ilgili olarak bir açıklama yaparak, elektrik kesme işlemlerinin ayrım gözetmeksizin tavizsiz bir şekilde süreceğini belirterek, "Batman'ın Gercüş ve Kozluk ilçe belediyelerindeki kesme işlemi de bu çerçevede ayrım gözetmeksizin gerçekleştirildi" dedi.

BELEDİYELER EN BORÇLU GRUP

DEDAŞ bölgesindeki "en borçlu müşteri grubunu" belediyelerin oluşturduğu kaydedilen açıklamada, "Dicle Elektrik bölgesindeki 'en borçlu müşteri grubunu' oluşturan belediyelerde de ödenmeyen borçtan ötürü enerji kesme uygulamasına başlandı. Borcunu ödemek istemeyen abonelerin elektriğini kesme kararlılığını her geçen gün daha da belirgin biçimde sürdüren DEDAŞ, son olarak borçlarından dolayı Batman’ın Gercüş ve Kozluk belediyelerinin içme suyu trafolarının elektriğini kesti. Dicle Elektrik, 30 Aralık 2013'de yaptığı duyuru ile borcunu ödemek istemeyen abonelerin enerjisinin kesileceğini duyurmuştu" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler