1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Elektrikli araç bataryalarında Çin-İspanya işbirliği 

Elektrikli araç bataryalarında Çin-İspanya işbirliği 

İspanya’da elektrikli araç batarya fabrikası kurulacak. 2,5 milyar euro değerindeki yatırımın bir kısmı AB tarafından fonlanacak.

Elektrikli araç bataryalarında Çin-İspanya işbirliği 

Enerji Günlüğü - Çinli Envision Group ve İspanyol Acciona Energia, İspanya’da elektrikli araç (EV) batarya fabrikası kuracak. 

Çin merkezli yenilenebilir enerji şirketi Envision Group ile İspanya hükümetinin, elektrikli araç (EV) bataryaları üzerine odaklanacak toplam 4 temiz enerji projesini hayata geçirmek üzere ortaklık anlaşması imzaladığı bildirildi. Toplam 3,8 milyar avro (3,9 milyar dolar) yatırımla hayata geçirilecek projelerin en büyüğü ise elektrikli otomobiller için bir batarya fabrikası kurulması. Projelerin bir bölümü AB’nin desteğiyle finanse edilecek. Kurulacak “giga fabrikasının” 2,5 milyar avroluk yatırım gerektireceği ve 3 bin kişiye istihdam yaratabileceği belirtildi.

Envision İspanya başkanı Jose Dominguez, projelerin İspanya merkezli Acciona Energia ortaklığında geliştirileceğini açıkladı. Projeler arasında yeşil hidrojen ve rüzgar enerjisi de yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler