1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikli araç satışları 2022’de yeniden yükselecek

Elektrikli araç satışları 2022’de yeniden yükselecek

Elektrikli araç pazarının Covid-19 sürecinden olumsuz etkilendiği, ancak 2022 yılında satışların tekrar yükseleceği kaydedildi. 

Elektrikli araç satışları 2022’de yeniden yükselecek

Enerji Günlüğü - Elektrikli araç pazarının Covid-19 sürecinden olumsuz etkilendiği, ancak 2022 yılında satışların tekrar yükseleceği kaydedildi. 

Malezyalı petrol ve doğalgaz şirketi Petronas, gerçekleştirdiği Elektrikli Araç (EV) Akışkanları Web Konferansı ile elektrikli araç dünyasındaki eğilim ve gelecek fırsatlarını ortaya koydu. E-ulaşımın geleceğine yönelik akışkan teknolojilerini daha da ileriye taşımayı amaçlayan konferansta elektrikli araç (EV), batarya elektrikli araç (BEV) ve şarj edilebilir elektrikli araç (PHEV) satışlarının istikrarlı bir şekilde artmaya devam ettiği kaydedildi. Konferansta COVID-19 sürecinin elektrikliye geçiş, araç paylaşımı ve otonom sürüş alanlarının gelişimine olumsuz etki ettiği, ancak 2022 yılında satışların tekrar yükseleceği görüşü ağır bastı.

Konferansta değerlendirmelerde bulunan Rimac Automobili şirketi katılımcılarından Elizabeta Žalac, Covid-19’un elektrikliye geçiş, araç paylaşımı ve otonom sürüş alanlarının gelişimine olumsuz etkisinin 2021 yılında da devam edeceğini belirterek, “Araç satışlarındaki düşüşün devam etmesi ve 2022 yılında tekrar yükselmesi bekleniyor. Batarya performansının gelişmeye devam etmesi ve şarj altyapısının yaygınlaşmasıyla pazar muhtemelen bir kırılma noktası yaşayacak” şeklinde konuştu. 

Petronas PLI Genel Müdürü ve Grup İcra Kurulu Başkanı Giuseppe D’Arrigo ise yaptığı değerlendirmede, iklim koruma planı dahilinde hareket etmek için elektrikli ulaşımın acil olarak geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler