1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikli araç sayısı 2040’da 300 milyona ulaşacak

Elektrikli araç sayısı 2040’da 300 milyona ulaşacak

Enerji Günlüğü - Günümüzde 3 milyon olan dünyadaki elektrikli otomobillerin sayısının 2040 yılında 300 milyona ulaşacağı öngörülüyor.İngiliz...

Elektrikli araç sayısı 2040’da 300 milyona ulaşacak

Enerji Günlüğü - Günümüzde 3 milyon olan dünyadaki elektrikli otomobillerin sayısının 2040 yılında 300 milyona ulaşacağı öngörülüyor.

İngiliz enerji şirketi British Petroleum (BP), Enerji Görünümü raporunda mevcut durumda 3 milyon olan dünyadaki elektrikli otomobillerin sayısının 2040 yılında 300 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Elektrikli otomobillerin 2040 senesine kadar dünya genelinde yüzde 15’lik paya sahip olacağına dikkat çekilirken, bu oranın toplu taşıma sektöründe yüzde 30’a yükselmesi bekleniyor.

ARAÇLARIN FOSİL YAKIT TÜKETİMİ AYNI KALACAK

Elektrikli otomobillerin artışına karşın, 2016 senesinde benzinle çalışan araçların toplam günlük 18.7 milyon varil petrol tükettiği, bu tüketimin 2040 senesine kadar aynı seviyede kalacağının öngörüldüğü vurgulandı. Bunun nedeni ise elektrikli otomobillerin artmasının ve enerji verimliliğinde yaşanan ilerlemenin küresel enerji talebindeki artışı dengelemesi olarak açıklandı.

ULAŞTIRMADA SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ DÖNEMİ

Sürücüsüz elektrikli otomobillerin 20 sene içinde ulaşım sektöründe yeni bir çağ oluşturacağının düşünülüyor. İlerleyen süreçte dünyada Uber gibi taksi hizmeti veren sürücüsüz araçların ortak kullanımının artacağı ve bu durumun da araç sahipliğine olan talebi azaltacağı öngörülüyor.

Ulaştırmada sürücüsüz araçlarla beraberinde yaşanacağı düşünülen değişikliklere yönelik görüşlerini açıklayan BP Baş ekonomisti Spencer Dale, sürücülere ücret ödenmesi gerekmediğinde, toplu taşıma hizmetlerinin maliyetinin yüzde 40 ila yüzde 50 oranında düşeceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler