1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Elektrikli araçlarda Tesla ve BYD başı çekiyor

Elektrikli araçlarda Tesla ve BYD başı çekiyor

Elektrikli araçlara geçişte lider ve geride kalan şirketler belirlendi. Tesla ve BYD başı çekerken, Toyota neredeyse her açıdan geride kalıyor.

Elektrikli araçlarda Tesla ve BYD başı çekiyor

Enerji Günlüğü - Tesla ve BYD, Dünyanın en büyük 20 otomobil üreticisi arasında sıfır egzoz emisyonlu araçlara geçişte başı çekiyor.

Uluslararası Temiz Ulaşım Konseyi (ICCT), en büyük 20 küresel otomobil üreticisinin her birinin enerji dönüşümü konusunda ne kadar iyi durumda olduğuna dair ilk küresel, objektif sıralamayı, kendi bildirdikleri anketler yerine objektif gerçek dünya verilerini kullanarak tamamladı. Dünyanın en büyük 20 otomobil üreticisinin sıfır egzoz emisyonlu araçlara ne kadar etkili bir şekilde geçiş yaptığını değerlendiren rapora göre, Amerikan Tesla ve Çinli BYD başı çekiyor. Alman Volkswagen hafif hizmet filosunu karbondan arındırma yolunda güçlü planlar yapıyor ve hızlı ilerleme kaydediyor. Toyota ise neredeyse her açıdan geride kalıyor.

TESLA EN YÜKSEK GENEL DERECELENDİRMEYİ KAZANDI

ICCT'nin değerlendirmesinde Tesla en yüksek genel derecelendirmeyi kazandı. Ancak sadece sıfır emisyonlu araçlar (ZEV'ler) üreten tek büyük üretici olmasına rağmen, tüketicilere sunduğu ZEV modellerinin çeşitliliği gibi bazı ölçütlerde düşük performans gösteriyor. Derecelendirme, tamamen elektrikli olan tek eski otomobil üreticisi BYD'nin, derecelendirmenin lideri Tesla'yı hızla yakaladığını gösteriyor.

Eski otomobil üreticileri BMW ve Volkswagen, elektrikli araçlara geçiş konusunda ciddi olduklarını gösteriyorlar - bu yılki derecelendirmede yüksek puanlar aldılar.

ICCT'nin değerlendirmesi ayrıca, satışlarına göre dünyanın en büyük 20 üreticisi arasında altı otomobil üreticisinin rakiplerinin gerisinde kaldığını gösterdi. Bunlardan beşinin merkezi Japonya'da bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler