1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikli motosiklet markası Silence Türkiye’de

Elektrikli motosiklet markası Silence Türkiye’de

İspanyol menşeli Silence markalı elektrikli motosikletler Doğan Trend Otomotiv tarafından Türkiye’de piyasaya sürülüyor. 

Elektrikli motosiklet markası Silence Türkiye’de

Enerji Günlüğü - İspanyol menşeli Silence markalı elektrikli motosikletler Doğan Trend Otomotiv tarafından Türkiye’de piyasaya sürülüyor. 

Doğan Trend Otomotiv, elektrikli mobilite alanında bilinen İspanyol Silence markasının Türkiye’deki yetkili distribütörü oldu. 2011 yılında İspanya Barselona’da kurulan Silence, Avrupa’nın birçok ülkesinde satılıyor. 2021 yılında Türkiye’de de satışa sunulacak olan Silence, hem bireysel hem de ticari kullanıma uygun modelleriyle sadece elektrikli motosiklet üretimine odaklanıyor. 

Doğan Trend Otomotiv markanın üç modeliyle Türkiye’de çıkış yapacak. Bunlardan S01 modeli, kişisel şehir içi ulaşımda kullanılması için tasarlandı. S02 modeli ise iki ayrı versiyonuyla hem bireysel ulaşım ihtiyacına, hem de dağıtım sektöründe kullanıma uygun bir tasarıma sahip. 

BAYİLİKLER VERİLECEK

Doğan Holding Otomotiv Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Kağan Dağtekin, Silence markasının bireysel kullanım dışında polis, jandarma gibi zorlu çalışma şartlarına da uygun bir tasarımına sahip olduğunu söyledi ve açıklamasını şöyle sürdürdü, “Silence’ın, Türkiye’de büyük talep göreceğine inanıyoruz. İlk etapta doğrudan satış modeli ile ilerlemeyi düşünüyoruz. Ancak oldukça yoğun bayilik talepleri aldık. İşinin ehli ve portföyü premium olan noktalarla özel anlaşmalar yapabileceğimizi düşünüyorum”. 

Silence markalı elektrikli motosikletlerin pili çıkartılabiliyor ve bavul gibi taşınabiliyor. Bu özelliğiyle evde şarj etme imkanı veriyor. Motosikletin bataryası bazı adaptörlerle kişisel enerji santrali olarak da kullanılabiliyor. 

3 MODELİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Silence S01, 7kW’lık güçlü motoru ile 100 km/s hıza çıkabiliyor. Bu model ekonomik modda 100 km’yi aşan bir menzile sahip. 

S02 modeli ise 1,5 kW ve 7kW motor güçlerine sahip iki ayrı versiyonda üretiliyor. S02’nin 1,5 kW’lık versiyonu; maksimum 45 km/s hıza çıkabiliyor. Bu model, B sınıfı ehliyet ile kullanılabilecek ve 5,6 kWh kapasiteli pili le 125 km’lik bir menzile sahip olacak. 

S02’nin 7kW’lık motora sahip diğer versiyonu ise 90 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor ve A1 sınıfı motosiklet ehliyeti ile kullanılabiliyor. Bu versiyon 5,6 kWh’lık pili ile yaklaşık 150 km lik menzile sahip. 

Önceki ve Sonraki Haberler