1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikli otomobil fabrikası için ÇED süreci başladı

Elektrikli otomobil fabrikası için ÇED süreci başladı

Türkiye’nin ilk elektrikli otomobilini üretmek üzere Bursa’nın Gemlik ilçesinde kurulacak olan fabrikanın çevreye etkileri ile ilgili halka bilgilendirme yapılacak.

Elektrikli otomobil fabrikası için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk elektrikli otomobilini üretmek üzere Bursa’nın Gemlik ilçesinde kurulacak olan fabrikanın çevreye etkileri ile ilgili halka bilgilendirme yapılacak.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Bursa ili, Gemlik ilçesi, Gençali Mahallesi Mevkii’nde “Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi” projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi başvuru dosyası halkın görüşüne açıldı. Projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 17 Mart 2020 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve BURSA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

ÇED Başvuru Dosyası’nı incelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

FABRİKA İÇİN 22 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPILACAK

22 milyar lira yatırımla kurulacak olan fabrikada yıllık 175.000 adet elektrikli otomobil üretilmesi planlanıyor. Proje dahilinde tam elektrikli, bataryalı ve bağlantılı bir araç platformu geliştirilerek bu platform temelinde 5 farklı gövde tipinde araç geliştirilecek ve bu araçların üretimi yapılacak. 

Geliştirilen platform ve araçlara ait sınai ve mülkiyet hakları TOGG’a ait olacak. Özellikle araçların 5G teknolojisi ile sürekli veri altyapısıyla haberleşmesi sayesinde, araçlar nesnelerin interneti (IoT) kapsamında akıllı cihazlarla iletişim halinde olabilecek ve bu bağlantı sayesinde yeni hizmetlerle birlikte yeni iş modelleri doğacak.

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler