1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikli skuter kullanımında yaş sınırı 15

Elektrikli skuter kullanımında yaş sınırı 15

Elektrikli skuter kullanabilmek için en az 15 yaşında olmak gerekiyor. 

Elektrikli skuter kullanımında yaş sınırı 15

Enerji Günlüğü - Elektrikli skuterlerin trafikteki durumuyla ilgili bazı hükümler, Karayolları Trafik kanunu kapsamında düzenlendi. Elektrikli skuter kullanabilmek için en az 15 yaşında olmak gerekiyor.

7261 sayılı Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklik uyarınca, elektrikli skuter kavramı 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun kapsamı içine alındı. 

Buna göre “Elektrikli skuter” (e-skuter) kavramı “Hızı en fazla 25 km/saate ulaşan, tekerlekli, ayak tahtası ve tutamağı olabilen, dikey bir direksiyon mekanizması içerebilen ve ayakta kullanılan taşıtlar” olarak tarif edildi. 

“Bisiklet yolu” tanımı da bundan böyle bisikletlerle beraber elektrikli skuterlerin de kullanacağı yol olarak tarif edildi. 

Ayrıca yol seviyesinde bisiklet ve elektrikli skuter kullanımı için özel olarak belirlenmiş ve yer işaretlemesi ile ayrılmış bölüm ifadesi de “Bisiklet şeridi” kavramı olarak mevzuata girdi. 

Düzenlemeye göre elektrikli bisiklet ve elektrikli skuter kullananların en az 15 yaşında olmaları gerekiyor. Elektrikli skuter kullanıcıları da bundan böyle bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücüleri ile ilgili kurallara uymak zorunda olacaklar. 

Önceki ve Sonraki Haberler