1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte 100 TL`nin 20 TL`sini geri alın!

Elektrikte 100 TL`nin 20 TL`sini geri alın!

Enerji Günlüğü - Elektrik faturalarına ödenen 5 kalemin yasaya aykırı olduğuna karar veren mahkeme, son 5 yılın kesintilerinin aboneye ödenmesini istedi....

Elektrikte 100 TL`nin 20 TL`sini geri alın!

Enerji Günlüğü - Elektrik faturalarına ödenen 5 kalemin yasaya aykırı olduğuna karar veren mahkeme, son 5 yılın kesintilerinin aboneye ödenmesini istedi. Bu kalemlerin bedeli, ortalama 100 TL'lik faturada yaklaşık 20 TL'ye tekabül ediyor.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşayan Eyüphan Ö. isimli vatandaş elektrik aboneliği süresince Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (SEDAŞ) faturalara yansıttığı 'dağıtım, iletim sistem kullanım, kayıp kaçak, perakende satış hizmet (PSH) ve sayaç okuma' bedellerinin, 'haksız ve kanunsuz' olduğu gerekçesiyle Gölcük Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Daha önce tüketici hakem heyetinin reddettiği başvuru kararını bozan hakim, SEDAŞ'ın tüketiciye sözleşmede faturaya yansıtılan bedelleri açıkça bildirmediğini belirterek, davalı vekilin ileri sürdüğü EPDK kararlarının yasanın üzerinde olmadığına dikkat çekerek kesintilerin iptal edilmesini ve geriye dönük 5 yıl ödeme yapılmasına karar verdi.

 

KAYIP KAÇAK BEDELİ YASAYA AYKIRI KARARI

Hakim ayrıca, abonelerin her ay yüzde oranında ödediği fakat, Ocak ayından beri faturalarda ayrı kalem olarak görünmeyen 'kayıp, kaçak elektrik bedelinin' kullandığı enerjinin karşılığını düzenli olarak ödeyen dürüst vatandaştan karşılanmasının yasaya aykırı olduğuna da hükmetti. Kaçak elektrik kalemini faturada açığa çıkaran Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'nun gelep tepki üzerine bu bedelin faturada ayrı kalem olarak gösterilmemesine karar vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler