1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte dağıtıcıların kâr marjı yükseltildi

Elektrikte dağıtıcıların kâr marjı yükseltildi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik dağıtım şirketlerinin 2.33 olan brüt kâr marjını 3.49'a çıkardı.Enerjienstitusu...

Elektrikte dağıtıcıların kâr marjı yükseltildi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik dağıtım şirketlerinin 2.33 olan brüt kâr marjını 3.49'a çıkardı.
Enerjienstitusu sitesinde yer alan habere göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu geçen haftaki toplantısında elektrik dağıtım şirketlerinin kâr marjlarını yükselten bir karar aldı. Kararla, halen elektrik dağıtımının perakende ayağında 2.33 olarak uygulanan, pek çok dağıtım şirketinin düşük bulduğu ve şikayet ettiği brüt kâr marjı 3.49'a yükseltildi.
EPDK Başkanı Hasan Köktaş, yeni oranın 2013 yılı başında uygulamaya gireceğini belirterek "Bu artış, kesinlikle nihai tüketici elektriğine zam olarak yansımayacak" dedi. Köktaş, bunun, elektrik tarifesindeki dağıtım şirketlerine gelir yaratacak diğer parametrelerde yapılacak ayarlamalarla mümkün olacağını ekledi.
Enerji Günlüğü, 5 Ekim 2012 tarihinde, dağıtıcı şirketlerin kar marjlarının artırılacağını şöyle duyurmuştu: Bir taşla iki kuş: Elektrikte dağıtıcı kar payı yükseltilecek / Okumak için tıklayınız..

Önceki ve Sonraki Haberler