1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte ikili anlaşmalar mesafeli olarak kurulabilecek

Elektrikte ikili anlaşmalar mesafeli olarak kurulabilecek

Elektrik Piyasası’nda ikili anlaşmalar mesafeli olarak kurulabilecek ve elektronik imza ile imzalanabilecek. 

Elektrikte ikili anlaşmalar mesafeli olarak kurulabilecek

Enerji Günlüğü - Elektrik Piyasası’nda ikili anlaşmalar mesafeli olarak kurulabilecek ve elektronik imzayla imzalanabilecek. 

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmeliğe göre aynı abonenin aynı gruptaki kullanım yerlerinin yıllık tüketimi 100.000 kWh ve üzerinde olup her birinin tüketimi serbest tüketici limitini geçiyorsa, söz konusu abone ikili anlaşmalara tabi olmayacak. 

Ayrıca ikili anlaşmaların mesafeli olarak kurulabileceği hükmü de Yönetmelikte yer aldı. Bundan böyle elektronik ortamda uzaktan ikili anlaşma yapılabilecek. Değişiklik uyarınca yazılı olarak kurulan ikili anlaşmalar el yazısıyla atılan imza veya güvenli elektronik imza ile imzalanacak. İkili anlaşma ve eklerinin “aslı gibidir” şeklinde onaylı birer örneği, anlaşmanın kurulduğu gün kağıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketimi düşük serbest tüketiciye tedarikçi tarafından verilmesi gerekecek. 

Etiketler : ,
İlgili Haberler