1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte iş güvenliği standart ekipmandan geçer

Elektrikte iş güvenliği standart ekipmandan geçer

Alman Gerilim ve Yıldırımdan Korunma Ekipmanları Şirketi DEHN’in yetkilisi Rainer Zeiehmer, elektrik sektöründe iş kazalarını önlemenin...

Elektrikte iş güvenliği standart ekipmandan geçer

Enerji Günlüğü - Alman Gerilim ve Yıldırımdan Korunma Ekipmanları Şirketi DEHN’in yetkilisi Rainer Zeiehmer, elektrik sektöründe iş kazalarını önlemenin yolunun standart ekipmanlar kullanmaktan geçtiğini söyledi.

Elder tarafından ikincisi gerçekleştirilen Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi Antalya’da devam ediyor. Kongrenin ilk gün oturumlarından birinde “topraklama” konusu ele alındı. Toplantıda konuşan Alman Gerilim ve Yıldırımdan Korunma Ekipmanları DEHN Firması Temsilcisi Rainer Zeiehmer, özellikle topraklamada çalışan elektrik personelinin hattı kesip kesmediğinden emin olması gerektiğini vurguladı.

Elektrik tesislerinde, olası yeniden bağlanmalara karşı tesisin tamamen enerjisiz hale getirilmesiyle güvenliğin sağlanabileceğini anlattı. Zeiehmer, topraklamanın çalışma yerinin yanı sıra aynı zamanda güç kaynağında da yapılması gerektiğini de ekledi.

Topraklamayı bir tür matematik işlemine benzeten Rainer Zeiehmer, iş güvenliğinin sağlanmasında hem ekipman seçiminin hem de uygulamaların büyük önem taşıdığını kaydetti. Zeiehmer, elektrik sektöründe iş güvenliğini sağlamanın yolunun öncelikle standart ekipman kullanımından geçtiğinin altını çizdi.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler