1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte kayıp-kaçak bedeli artacak

Elektrikte kayıp-kaçak bedeli artacak

Enerji Günlüğü - Elektrikte daha önce mahkeme yoluyla geri alınan kayıp-kaçak bedellerinin dağıtım şirketine yüklediği maliyet de faturalara yansıtılacak.TBMM...

Elektrikte kayıp-kaçak bedeli artacak

Enerji Günlüğü - Elektrikte daha önce mahkeme yoluyla geri alınan kayıp-kaçak bedellerinin dağıtım şirketine yüklediği maliyet de faturalara yansıtılacak.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda kabul edilen 'Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarla Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' çerçevesinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından belirlenen hedef oranlarını geçmemek kaydıyla teknik ve teknik olmayan kayıplara ilişkin maliyetler dağıtım tarifelerinde yer alacak ve tüketicilere yansıtılacak.

Yapılan yeni düzenlemeyle, daha önceden itiraz ederek kayıp kaçak bedellerini geri alanların elektrik firmalarına yüklediği maliyeti de faturalarımızda göreceğiz.

Tüketiciler zaten kayıp kaçakdan kaynaklanan farkı ödüyorlar. Yeni kanun tasarısı ile bu duruma itiraz eden, hakem heyetleri ve mahkeme kararlarıyla kayıp kaçak bedellerini geri almayı başaranların dağıtım şirketine yüklediği fatura da yine kayıp kaçak tarifesi olarak faturalarını ödeyen vatandaşın üzerine eşit olarak dağıtılacak. Bu rakama şirketler tarafından yapılan iadelerin yanı sıra mahkeme sürecinde oluşan giderler de eklenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler