1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte KDV Meclis`te

Elektrikte KDV Meclis`te

Enerji Günlüğü - Elektrik faturaları üzerinden alınan yüzde 18'lik KDV'nin de sıfırlanması yönünde için TBMM'ye kanun teklifi verildi.CHP Denizli Milletvekili...

Elektrikte KDV Meclis`te

Enerji Günlüğü - Elektrik faturaları üzerinden alınan yüzde 18'lik KDV'nin de sıfırlanması yönünde için TBMM'ye kanun teklifi verildi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, elektrik faturalarına yansıtılan yüzde 2'lik TRT Katılım Payını kaldırmayı öneren kanun teklifinin ardından, ayrım gözetmeksizin, tüm işletmelerin elektrik bedellerinden alınan yüzde 18'lik KDV'nin de sıfırlanması yönündeki yeni kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Önce TRT Katılım Payı ile yüzde 2, şimdi de yüzde 18'lik KDV oranlarını kaldırarak elektrik faturalarında yüzde 20'ye varan bir düşüş hedeflediklerini kaydeden Aslan, devlet eliyle yaratılmış yüklerin üreticinin, yatırımcı ve esnafın omzundan alınmasının ekonomiyi rahatlatacağını ifade etti.

Milletvekili Arslan'ın KDV Kanununda elektrikten alınan yüzde 18'lik vergiyi tüm işletmeler için istisna tutmayı öngören kanun teklifinin ayrıntıları şöyle:

"3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17. maddesinin "Diğer İstisnalar" başlıklı 4. fıkrasının (z) bendinden sonra gelmek suretiyle yeni bir bent eklenmiştir. Bu sayede, gerçek ve tüzelkişi işletmelerde kullanılan elektrikten alınan yüzde 18'lik KDV oranı kaldırılmak suretiyle işletmelerin üzerindeki yükün hafifletilmesi amaçlanmıştır.

Düzenlemeyle, işletmelerin maliyetleri üzerinde önemli bir yük oluşturan bedelin devlet eliyle kaldırılması, bu sayede üretimin ilk aşamasından nihai tüketiciye kadar istihdam, üretim, pazarlama ve satış kanallarının genişletilmesi sağlanmaktadır. Bu yolla maliyetlerin düşürülmesi ve nihai tüketicilerin de bu ucuzlamadan yararlanması amaçlanmaktadır."

Önceki ve Sonraki Haberler