1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte kurulu güç 7 bin MW arttı

Elektrikte kurulu güç 7 bin MW arttı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de 2013 yılında 137 elektrik santralinin devreye girdiğini, kurulu gücün 7 bin...

Elektrikte kurulu güç 7 bin MW arttı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de 2013 yılında 137 elektrik santralinin devreye girdiğini, kurulu gücün 7 bin MW arttığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, düzenlediği basın toplantısında 2013 yılı gelişmelerini değerlendirdi, 2014 hedeflerini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl toplam doğalgaz tüketiminin 47 milyar metreküpe ulaştığını belirten Yıldız, evsel tüketim artmasına rağmen, elektrik üretimindeki doğalgaz payının azaldığını da belirtti.

ELEKTRİKTE KURULU GÜÇ 7 BİN MW ARTTI

Taner Yıldız, geçtiğimiz yıl elektrik alanında 11.3 milyar dolarlık yatırım yapıldığını, 137 santralin devreye girdiğini, toplam kurulu gücün ise 7 bin MW düzeyinde artışg gösterdiğini anlattı.

AFŞİN İÇİN ÜÇ ÜLKEYLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Bakan Taner Yıldız, Afşin-Elbistan havzasına 10 milyar dolarlık yatırımla santral yapılması konusunda yabancı isteklilerle görüşüldüğünü hatırlattı. Japonya, Katar ve Çin ile görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Bakan Yıldız, Katarlılar ile görüşmelerin daha ileri aşamada olduğunu belirtti.

İRAN GAZINDA GEÇİCİ KISINTI VAR

Önceki ve Sonraki Haberler