1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte serbest tüketici limiti 1100 kilovata düşürüldü

Elektrikte serbest tüketici limiti 1100 kilovata düşürüldü

Elektriğini istediği tedarikçiden alma hakkı tanıyan serbest tüketici statüsüne sahip olmak için gereken yıllık asgari elektrik tüketim miktarı 2022 yılı için 1100 kWh olarak belirlendi. 

Elektrikte serbest tüketici limiti 1100 kilovata düşürüldü

Enerji Günlüğü - Elektriğini istediği tedarikçiden alma hakkı tanıyan serbest tüketici statüsüne sahip olmak için gereken yıllık asgari elektrik tüketim miktarı 2022 yılı için 1100 kWh olarak belirlendi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrik piyasasında serbest tüketici limiti olarak kullanılan yıllık tüketim miktarını 2022 yılı için güncelledi. 10623 sayılı Kurul kararına göre, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren elektriğini istediği satıcıdan alabilme hakkına sahip olmak için son bir yılda en az 1100 kWh elektrik tüketmiş olmak gerekiyor. 2021 yılında bu miktar 1200 kWh olarak uygulanmıştı.  

Son bir yılda belirlenen asgari tüketim miktarını tüketen serbest tüketiciler, daha uygun fiyatlar bulmaları halinde, bulundukları dağıtım bölgesindeki görevli elektrik tedarik şirketi dışındaki bir şirketten de elektrik satın alabiliyorlar. Serbest tüketici olmayan aboneler ise elektriği, bulundukları dağıtım bölgesinin görevli tedarik şirketinden, EPDK’nın belirlediği elektrik tarifeleri üzerinden satın alıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler