1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte serbest tüketici limiti 5 bin MWh`a düşürüldü

Elektrikte serbest tüketici limiti 5 bin MWh`a düşürüldü

Enerji Günlüğü - Elektrik piyasasında, tüketeceği elektriği alacağı şirketi özgürce seçebilecek serbest tüketici sayılabilmek için gereken yıllık...

Elektrikte serbest tüketici limiti 5 bin MWh`a düşürüldü

Enerji Günlüğü - Elektrik piyasasında, tüketeceği elektriği alacağı şirketi özgürce seçebilecek serbest tüketici sayılabilmek için gereken yıllık asgari tüketim miktarı 5 bin kWh olarak belirlendi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) dünkü toplantısında geçen yıl 25 bin kWh olan elektrikte serbest tüketici limiti yeniden belirlendi. Buna göre 2013 yılı için belirlenen serbest tüketici limiti 5 bin kWh olarak benimsendi.

MESKEN BAŞINA ORTALAMA ELEKTRİK TÜKETİMİ
Peki Türkiye'de 5 bin kWh elektrik tüketenler kimler? Yani bir diğer deyişle, serbest tüketici statüsünün getirdiği haklardan kimler yararlanabilir? Bu konuda bir fikir vermesi açısından Türkiye'deki ortalama elektrik tüketimi rakamını verelim. 2011 yılı sonu itibariyle bu rakam, 2 bin 490 kWh. Tabii bu rakam, abone başına bir rakam değil, çünkü her bir birey abone değil. Türkiye'de elektrikteki mesken abonesi sayısı 2011 sonu itibariyle 28 milyon 150 bine yakın. Mesken abonelerinin yıllık ortalama tüketimi ise yaklaşık 6 bin 600 kWh düzeyinde.

Önceki ve Sonraki Haberler