1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte serbest tüketici limiti düşürüldü

Elektrikte serbest tüketici limiti düşürüldü

Enerji Günlüğü –  EPDK, 2016 yılı için 3600 kWh olarak belirlediği serbest tüketici limitini  önümüzdeki yıl için 2400 kWh’a düşürdü. Elektrik...

Elektrikte serbest tüketici limiti düşürüldü

Enerji Günlüğü –  EPDK, 2016 yılı için 3600 kWh olarak belirlediği serbest tüketici limitini  önümüzdeki yıl için 2400 kWh’a düşürdü. 

Elektrik Piyasası Düzenleme Kurulu Kararı ile 2016 yılı için serbest tüketici limiti yıllık tüketimi 3600 kWh ve üzeri olarak belirlenmişti. Bugünkü Kurul toplantısında alınan karar ile bu limit 2400 kWh’a düşürüldü.

AYDA 82 LİRA ELEKTRİK FATURASI ÖDEYEN SERBEST TÜKETİCİ OLABİLECEK

2017 yılı için belirlenen söz konusu limit çerçevesinde aylık faturası 82 TL’nin üzerinde olan tüketiciler serbest tüketici olabilecek. Bu çerçevede yıllık tüketimi 2.400 kWh’in üzerinde olan yaklaşık 8,4 milyon abone serbest tüketici olma hakkına sahip.

SÖZLEŞMEYİ İYİ OKUYUN

Kararı değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: “Sözleşme imzalayacak serbest tüketicilerimizin sözleşme imzalamadan önce haklarını ve yükümlülüklerini çok iyi öğrenmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Abonelik sözleşmeleri çok dikkatle okunmalı ve imzalanmalı. Vatandaşlarımız; tedarikçisini titizlikle seçmeli ve kendi tüketim alışkanlıklarına uygun sözleşmelerin altına imza koymalı” dedi.

20/02/2001 sayılı 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile ülkemizde ilk defa “serbest tüketici” kavramı getirildi. Bu sayede, yıllık tüketimi her yıl Kurulca belirlenen tüketim değerinden fazla olan tüketiciler elektrik enerjisi ihtiyaçlarını temin amacıyla tedarikçilerini seçebilme hakkına kavuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler