1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte serbest tüketici limiti yıllık 1600 kWh'a düştü

Elektrikte serbest tüketici limiti yıllık 1600 kWh'a düştü

Enerji Günlüğü - Elektrikte serbest tüketici limiti, önümüzdeki yıl için 1600 kWh'a düşürdü. Böylece aylık elektrik faturası yaklaşık 80 TL ve...

Elektrikte serbest tüketici limiti yıllık 1600 kWh'a düştü

Enerji Günlüğü - Elektrikte serbest tüketici limiti, önümüzdeki yıl için 1600 kWh'a düşürdü. Böylece aylık elektrik faturası yaklaşık 80 TL ve üzerindeki aboneler serbest tüketici olabilecek.

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu tarafından elektrikte yıllık 2 bin kW/s olan serbest tüketici limiti, 2019 yılı için bin 1600 kW/s’e  düşürüldü. Bu düzenlemeyle birlikte halen aylık elektrik faturası 80 TL ve üzerindeki aboneler serbest tüketici statüsünün getirdiği pazarlık imkanını kullanabilecek. Bu limit değere karşılık gelen piyasa açıklığının talep tarafında %95,4 olarak hesaplandığı kaydedilen açıklamaya göre, limitin düşmesiyle ilave olarak 4.968.344 adet abone serbest tüketici olabilecek.

EPDK tarafından yapılan açıklamada, “Serbest tüketici limitinin 2 bin kilovatsaatten bin 600 kilovatsaate düşürülmesiyle birlikte ilave olarak 4 milyon 968 bin 344 abone serbest tüketici niteliğine kavuşmuştur. Ülkemiz genelinde yıllık tüketimi bin 600 kilovatsaatten fazla tüketimi olan abone sayısı, toplam 19 milyon 501 bin 400'dür. Ülkemiz elektrik piyasası esas itibarıyla ikili anlaşmalara dayalı bir piyasa olup piyasada rekabetin tesis edilmesinin önemli araçlarından biri serbest tüketici uygulamasıdır. Elektrik piyasasına ilişkin ilgili mevzuat çerçevesinde serbest tüketici, tedarikçisini serbestçe belirleyebilmekte ve tedarikçisi ile imzaladığı ikili anlaşma kapsamında elektrik enerjisi satın alabilmektedir” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler