1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte siber tehlike!

Elektrikte siber tehlike!

Enerji Günlüğü - Türkiye, ABD ve İsviçre‘deki yüzlerce elektrik üretim ve iletim hattı internet sitesinin “Dragonfly 2.0” olarak adlandırılan...

Elektrikte siber tehlike!

Enerji Günlüğü - Türkiye, ABD ve İsviçre‘deki yüzlerce elektrik üretim ve iletim hattı internet sitesinin “Dragonfly 2.0” olarak adlandırılan büyük bir hack saldırısına maruz kaldığı açıklandı.

Dünyanın dört bir yanındaki yüzlerce küresel elektrik sistemi, bilgisayar korsanları tarafından sızılmış durumda. Güvenlik şirketi Symantec‘ten araştırmacılar, ABD, Türkiye ve İsviçre‘deki yüzlerce elektrik üretim ve iletim hattı internet sitesinin “Dragonfly 2.0” olarak adlandırdıkları büyük bir hack saldırısı ile karşılaştığına dair kanıt buldu.

Symantec, bilgisayar korsanlarının artık oturum açma kimlik bilgilerine sahip olduğunu belirtti. Ayrıca elektrik kesintilerine neden olma potansiyeline sahip olarak dünyanın dört bir yanındaki çok sayıda elektrik ağına erişebileceğini söyledi.

Kritik altyapı sistemleri eski yazılımlar ve altyapıyı yükseltmenin yüksek maliyetleri nedeniyle genellikle savunmasız kalıyor. En son Aralık ayında Ukrayna’da, Rus korsanlar siber saldırı gerçekleştirmiş ve başkent Kiev’de vatandaşlar bir saat elektriksiz kalmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler