1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte TRT payı iki aşamada kaldırılacak

Elektrikte TRT payı iki aşamada kaldırılacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturalarında yer alan ve tüketicilerden kesilen TRT payının iki aşamada...

Elektrikte TRT payı iki aşamada kaldırılacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturalarında yer alan ve tüketicilerden kesilen TRT payının iki aşamada kaldırılacağını söyledi. 

Bakan Taner Yıldız, gazetecilerin elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin soruları üzerine, bu payı kaldırmanın seçim beyannamelerinde bulunduğunu hatırlattı. Bakan Yıldız, söz konusu payı iki kademede kaldırmayı amaçladıklarını dile getirdi. Taner Yıldız şunları söyledi:

"Yalnız yerine, bir basın organı üzerinde hükümetin vesayeti olmaması için, genel bütçeden pay almamak kaydıyla başka bir fonun bulunması şartıyla faturalarımızdaki TRT payını kaldırabiliriz. Yıllık yaklaşık 500 milyon lira civarında TRT'ye ayrılan payın herhangi bir ödenekten ikamesi yapılmadan, milli bir kanalımızın böyle bir kaynağının kesilmesini doğru bulmam. Şu anda Avrupa Birliği'nin bir kısım direktifleri ve talimatlarıyla komşu ülkemiz Yunanistan'da böyle bir kanalın düştüğü durumu her beraber üzülerek gördük. Biz böyle bir şeye kesinlikle izin vermeyiz. Böyle bir şeyi kesinlikle düşünmeyiz. O yüzden TRT'nin bu fonu tedarik etmesiyle beraber ister telekomünikasyon ister iletişim alanı isterse herhangi bir sektörden, bunu tedarik etmesinden sonra ancak bunu kaldırabiliriz."

TRT için bu fonun bulunacağına inandığını ifade eden Yıldız, "TRT bu konuda çalışmalar yapıyordur mutlaka" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler