1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte üçüncü tarife dönemi belirlendi

Elektrikte üçüncü tarife dönemi belirlendi

Enerji Günlüğü -EPDK, elektrik dağıtım şirketlerinin gelir/tarife düzenlemelerine esas parametrelerin geçerli olacağı üçüncü uygulama döneminin...

Elektrikte üçüncü tarife dönemi belirlendi

Enerji Günlüğü -EPDK, elektrik dağıtım şirketlerinin gelir/tarife düzenlemelerine esas parametrelerin geçerli olacağı üçüncü uygulama döneminin 1 Ocak 2016-31 Aralık 2020 olarak belirledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, aldığı 18/11/2015 tarihli üç ayrı Kurul kararını Resmi Gazete'de yayımladı.

Buna göre, Elektrik piyasasında faaliyet gösteren dağıtım şirketleri ve görevli tedarik şirketlerinin gelir/tarife düzenlemelerine esas parametrelerin geçerli olacağı üçüncü uygulama dönemi 1/1/2016 (dâhil)- 31/12/2020 (dâhil) olarak belirlendi.

Elektrik piyasasında faaliyet gösteren dağıtım şirketlerinin üçüncü uygulama dönemi yatırımları için geçerli olacak itfa süresi 10 yıl olarak belirlendi.

Ayrıca, Elektrik dağıtım şirketlerinin 01/01/2016 tarihinde başlayacak III. Uygulama döneminde dikkate alınacak olan Reel Makul Getiri Oranı’nın % 12,66 (reel ve vergi öncesi) olarak belirlenmesine ve Düzeltilmiş Reel Makul Getiri Oranı’nın % 11,91 (reel ve vergi öncesi) olarak uygulanmasına karar verildi. 

... 

Önceki ve Sonraki Haberler