1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte yeşil kart dönemi başlayacak!

Elektrikte yeşil kart dönemi başlayacak!

Enerji Günlüğü – Elektrik dağıtım şirketleri, düşük gelire sahip vatandaşların elektrik faturalarının bir bölümünü, “devletin alacaklarına...

Elektrikte yeşil kart dönemi başlayacak!

Enerji Günlüğü – Elektrik dağıtım şirketleri, düşük gelire sahip vatandaşların elektrik faturalarının bir bölümünü, “devletin alacaklarına karşılık mahsuplaştırmak” için teklif yaptı.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, dağıtım şirketleri, Elektrik Piyasası Kanunu’nda yer alan Sosyal Tarife kapsamındaki çalışmaya dayanarak, düşük gelire sahip vatandaşların elektrik faturalarının bir bölümünü, “devletin alacaklarına karşılık mahsuplaştırmak” için teklif yaptı.

Dağıtım şirketlerinin üzerinde çalıştığı düzenlemeye göre geliri, belirlenen sınırın altında kalan ailelerin ödediği elektrik faturasının bir bölümü mahsuplaşma suretiyle alınmayabilecek. Altı ay veya yılda bir yapılması öngörülen mahsuplaşmanın gerçekleştirilebilmesi için dar gelirlinin, elektrik faturasını düzenli olarak, gecikmeye bırakmadan ödemesi istenecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı sıcak baktığı uygulama başlatılırsa yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlinin elektrik faturasının bir bölümünü elektrik tüketiminin alanına göre,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, faturayı ortak karşılayacak. Özellikle kayıp kaçağın yoğun olduğu yörelerde uygulamanın büyük fayda sağlaması bekleniyor.

TEK ŞART FATURANIN DÜZENLİ ÖDENMESİ

Altı ay ya da yılda bir yapılması öngörülen mahsuplaşma için dar gelirlinin faturasını gecikmeye bırakmadan ödemesi gerekiyor. Aksi hâlde ‘sosyal tarife’den faydalanamayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler