1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Elektronik atık toplayan öğrenciler scooter kazanacak

Elektronik atık toplayan öğrenciler scooter kazanacak

Enerji Günlüğü – ELDAY ve Beyoğlu Belediyesi’nin kampanyası, elektronik atık toplayan öğrencileri scooter ile ödüllendirecek. Elektrik ve Elektronik...

Elektronik atık toplayan öğrenciler scooter kazanacak

Enerji Günlüğü – ELDAY ve Beyoğlu Belediyesi’nin kampanyası, elektronik atık toplayan öğrencileri scooter ile ödüllendirecek. 

Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği ELDAY ile Beyoğlu Belediyesi, elektronik atıkların geri dönüşüm zincirine kazandırılmasını teşvik etmek ve özellikle gençler arasında bu konudaki farkındalığı artırmak için bir kampanya düzenliyor. 

“Elektronik Atıkları Topluyoruz, Öğrencilerimizi Ödüllendiriyoruz” kampanyasıyla 10 Mayıs 2019 tarihine kadar elektronik atık toplayan öğrencilere bir scooter hediye edilecek.

 

Elektronik atıkların geri dönüşümü ile ilgili yeterince farkındalık oluşmadığını kaydeden ELDAY Başkanı Muharrem Yamaç, kampanya hakkında şunları söyledi: “Bu çerçevede Beyoğlu Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz bu kampanya çok kıymetli. Çünkü çocuklarımıza bu bilinci kazandırırsak sadece bugüne değil geleceğe de yatırım yapmış olacağız. Ülkemizde yıllık ortalama 500 bin elektronik atık üretiliyor. Bu atıklar uygun şekilde geri dönüştürülmediğinde, içeriklerinde bulunan cıva, kurşun, krom, CFC gazı gibi zararlı maddeler çevreye büyük zarar veriyor. Oysa e-atıklar uygun şekilde geri dönüştürülürse dünyamız için iyi bir şey yapmış oluyoruz. Ayrıca televizyon, bilgisayar, çamaşır makinesi, kablolar gibi e-atıkların plastik, metal gibi kısımları fiziksel yollarla ayrılarak ikincil ham madde olarak kullanılabiliyor. Bu da ekonomimiz için önemli bir kazançtır”. 

Önceki ve Sonraki Haberler