1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Elektronik atıkta Kahramanlık Ödülü desteği

Elektronik atıkta Kahramanlık Ödülü desteği

Enerji Günlüğü -Türkiye’de bir ilk olarak e-atık konusunda uğraş verenleri desteklemek için “Elektrikli ve Elektronik Atık Kahramanları Ödülü”...

Elektronik atıkta Kahramanlık Ödülü desteği

Enerji Günlüğü -Türkiye’de bir ilk olarak e-atık konusunda uğraş verenleri desteklemek için “Elektrikli ve Elektronik Atık Kahramanları Ödülü” projesi hayata geçiriliyor.

İstanbul’da 5-6 Mart 2015 tarihleri arasında Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) ve Enerji Verimliliği (ENVER) tarafından düzenlenecek ve İTÜ, İTÜ Arı Teknokent ve İTÜNOVA TTO ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Elektrikli ve Elektronik Atık Zirvesi’nde Türkiye’de bir ilk olarak e-atık konusunda uğraş verenleri desteklemek için “Elektrikli ve Elektronik Atık Kahramanları Ödülü” projesi hayata geçiriliyor.

Zirve Başkanı, İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, atık yönetiminin sürdürülebilir üretim ve tüketimin en önemli parçası olduğunu ifade ederek, nüfusu hızla artan, endüstrisi gelişen Türkiye’de elektrikli ve elektronik atık konusunun her yönü ile bilinmesi ve farkındalık yaratılması amacıyla zirvenin konunun tüm paydaşlarını bir araya getireceğini belirtti.

Karaosmanoğlu, bu kapsamda, üretim ve tüketimde e-atık yönetimini başarıyla yapanlar ve konuyla ilgili uğraş verenleri desteklemek için “Elektrikli ve Elektronik Atık Kahramanları Ödülü” projesini hayata geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Atıklar ulusal servetimizdir. Günlük yaşamımızda her yerde elektrikli ve elektronik eşyalarla yan yanayız. Onlardan vazgeçemeyiz. Onlarsız yapamayız. Bizlere kolaylık, refah ve yaşam kalitesi sağlayan bu eşyaların atıklarını doğru yönetmeliyiz. Biz de SÜT-D olarak e-atık ile ilgili toplumda bilinirliği arttırmak ve konuya dikkati çekmek için ‘e-atık kahramanlarını’ belirleyeceğiz ve ödülleri zirvenin ilk günü olan 5 Mart’ta takdim edeceğiz.”

Konuyla ilgili son başvuru tarihinin 23 Şubat olduğunu kaydeden Karaosmanoğlu, başvuruların [email protected] e-posta adresine yapılabileceğini bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler