1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Elgin Energy’ye güneş projesi için Alman kredisi

Elgin Energy’ye güneş projesi için Alman kredisi

İngiltereli enerji şirketi Elgin Energy, 50 güneş enerjisi projesini geliştirebilmek için Alman banka Berenberg'ten kredi alıyor.

Elgin Energy’ye güneş projesi için Alman kredisi

Enerji Günlüğü - İngiltereli enerji şirketi Elgin Energy, 50 güneş enerjisi projesini geliştirebilmek için Alman banka Berenberg'ten kredi alıyor.

Birleşik Krallık güneş enerjisi ve depolama geliştiricisi Elgin Energy, Birleşik Krallık ve İrlanda'daki 1,360 MWp güneş enerjisi projelerinin son aşamasını finanse etmek için Alman özel bankası Berenberg'den borç alacak.

Finansmanın Berenberg Green Energy Junior Debt Fund III aracılığıyla genişletileceği kaydeden Berenberg, Elgin Energy'nin 50 solar fotovoltaik (PV) projesinin, geliştirme aşamasına geçtikten sonra destekleneceğini belirtti. Bu planların ilk partisinin 2022'nin son çeyreğine kadar inşaya hazır hale gelmesi bekleniyor.

Elgin Energy, 2025 yılına kadar 5000 MW'ın üzerinde güneş enerjisi projesini tamamlamayı hedefliyor. Şirket şu anda İngiltere, Avustralya ve İrlanda'da son aşamalarda olan 3,700 MW'tan fazla proje kapasitesine sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler